къртене на под на баня

Не рядко в ежедневието се налага да поправяте сами вкъщи или просто сте човек, който разчита само на собствените си сили в това число и къртенето на фаянс, плочки или теракот. Без значене дали е нужна подмяна на един единствен сегмент от подовата или стенната декореция или цялостна подмяна на посоченте по-горе плочки, фаянс или теракот, това е задача, която в никакъв случай не е за всеки и изисква търпеливост и внимание към работата.

В повечето случаи се налага подмяна на само една или няколко повредени плочки. Ако имате резервни такива, или които лесно може да намерите, е препоръчително да смените само тях. Все пак е напълно ненужно да къртите всички плочки, заради повреда в една или две от тях. Това не важи разбира се, в случай, че сте решили да подновите изцяло декоративните елементи.

И все пак преди да започнете къртенето на повредените плочки е  наистина важно да се уверите, че имате необходимите умения, време и нужното спокойствие да го направите. Ако не откривате в себе си тези нужни предпостаки за положителен краен резултат, то по-добре се обърнете към професионалист по къртенето, за да не се окаже, че трябва да бъдат изкъртени и сменени всички плочки.

ВАЖНО ПРАВИЛО ПРИ КЪРТЕНЕТО НА ФАЯНС ИЛИ ТЕРАКОТ Е ДА ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА СИЛАТА, С КОЯТО РАБОТИТЕ И БЪРЗИНАТА НА ДЕЙСТВИЯТА ВИ.

Къртенето трябва да е изключително внимателно и бавно за да бъдат предпазени останалите плочки от повреда. Използвайте предпазни средства – ръкавици, предпазни очила и т.н.

Ако решите да използвте откъртените плочки фаянс отново, то трябва да знаете, че преди да бъдат поставени отново по местата им чрез залепване, страните върху които ще нанасяте лепило трябва да бъдат задължителнопочистени.