Когато проектирате вашата баня, освен ако не сте професионалист (дори тогава може да се правят грешки), може да искате да се подготвите по-добре. Това е често срещано явление и много грешки могат лесно да бъдат коригирани.
Всъщност има доста често срещани неуредици, които се правят при проектирането на баня. В крайна сметка, това е едно от най-трудните помещения в къщата за проектиране. Има толкова много за мислене, от оформлението на основните ви характеристики, осветление, съхранение и други. Не винаги е лесно да запомните всичко, което искате или от което имате нужда, когато става въпрос за проектиране на най-специфичното помещение в дома.
Редовно се правят пропуски в дизайна, но повечето от тях са лесни за отстраняване, така че няма нужда да се паникьосвате. Ето някои от тях.
Малки, сложно проектирани плочки
Използването на малки, сложно проектирани плочки е един от начините, с които много собственици са се опитали да ремонтират баните си, и използват много от тях, независимо дали за цяла душ кабина. Колкото и красиви да са те, не е толкова лесно да се приеме от всички собственици на жилища, така че, ако решите да продадете дома си, купувачите на жилището ви могат да разглеждат това като отрицателен аспект и ето защо. Малките, сложни плочки означават много повече време, прекарано в почистване и поддържане с цялото фугиране, използвано за инсталирането им. Използването на тези видове плочки може да бъде грешка в дизайна и трябва да бъде преразгледано. Вместо да използвате по-голямата част от тези видове плочки за цялостни проекти, помислете за малки количества малки декоративни плочки, за да акцентирате върху зоните под душа или около мивката.
Несъответстващи характеристики на банята
Вашите характеристики и облицовки на банята трябва да се координират, за да създадат сплотен вид. Несъответстващите характеристики и покрития могат да бъдат грешка в дизайна, но могат лесно да бъдат отстранени. Копчетата и дръжките на вратата, смесителите, дори осветителните тела трябва да се координират, за да придадат на банята балансиран поток.
Подови настилки от твърда дървесина
Всеки харесва вида на твърда дървесина като избор за подови настилки за домове. Изглежда топло, приканващо и, о, толкова е стилно. Твърдата дървесина е чудесна за основните жилищни пространства; хол, кухня, трапезария, дори спални. Но твърдите дървета и баните не си пасват добре. За кратък период от време, влагата от душовете, мивката и други въпроси, свързани с водата, ще изкривят твърдата дървесина и ще я направят по-малко красива и привлекателна. Да не говорим, че може да бъде скъпо да се поправи или замени. Избирайте плочки за подови настилки или други водоустойчиви подови настилки.
Липсва декор
Много хора не визуализират банята като място, където трябва да бъдат декоративни елементи, но банята е част от дома и трябва да бъде включена във вашата декоративна тема. В зависимост от размера на банята, добавянето на няколко декоративни елементи може да направи помещението по-топло и да изглежда пълно. Ваза с цветя, декоративен часовник или набор от свещи, може би нещо океанско за вашия дизайн на банята на плажа… Това е лесно средство за разкрасяване на банята, което няма да ви струва скъпо, а всеки път ще ви зарежда с настроение и много позитивизъм!