ремонт на жилище

Купили сте не съвсем нов, но чудесен апартамент, на подходящо място и по вашите възможности.

Държите ключовете за апартамента си и… Радостта от притежанието на жилищна площ бързо се изпарява при вида на сиви бетонни стени и перспективите за предстоящите ремонти. Откъде да започнем, какво да направим, за да ни носи радост ремонта на новия ни дом?

На този етап най-важното е да се мисли за цялостната концепция на завършен апартамент.  И без значение какво е текущото ви финансово положение, заемете се сега с най-важното, после стриктно спазвайте последователност в плана. В този процес, трябва да нямате никакво съмнение, че ще има един куп промени, причинени от променящите се нагласи и нужди, но пък имате всички ресурси от стоки и услуги в магазините или онлайн за да потърсите най-изгодни цени в София. Не губете нагласа – вземете в ръце проекти, проспекти, каталози, потърсете специалисти по къртачни услуги, посъветвайте се с интериорен дизайнер,  и напред, за да изградите къщата на мечтите си. Вижте повече…

Нека първо се опитаме да разберм откъде да започнем да ремонтираме апартамента и в какъв ред е необходимо да се провежда работата…

Първото нещо, което ви трябва е да се заемете с основните неща, т.е. стените – ако планирате да промените местоположението им, ви предстои обикаляне за  регистрация на промяна в плана. След полученото разрешително, вече може да потърсите  специалисти по къртачни услуги за къртене на бетон, почистване и извозване на строителни отпадъци – това винаги е първото в дневния ред. При вземането на това решение е правилно да се помисли за перспективите – защото, първо се работи с плана за реконструкцията, и второ – да променяте нещо в бъдеще заплашва с още един глобален ремонт.

Следващото, което ви предстои, разбира се, е къртене на баня, преустройство на спалнята, добре обмислен дизайн за кухнята. Най-вероятно няма да е лесно, но мислете за това, което ще бъде в стаята, кой и как ще живее тук, с какъв стил и цвят ще балансирате пространството – всичко е от съществено значение.

Преди да се обадите на екшън екипа, който да започне с къртене на бетон, стени, ниши, настилки, внимателно помислете и за достъпа до електричество – къде ще имате повече контакти и изводи за лампи, за да не се спъвате в кабели и удължители в бъдеще.

След огледа и корекциите по стени и тавани, (но преди окончателно боядисване) започнете и с къртене на старите подови настилки. Не забравяйте, че ако сте планирали комбинация от плочки и ламинат (паркет) на етажа, първо се полагат плочките.

И все пак. Вземайки решение за себе си, да започнете ремонт на апартамента, не икономисвайте от основните неща – винаги можете бързо и лесно да смените цвят, тапет или пренареждане на мебелите, но смяната на ламинат (паркет), теракота или преинсталиране на банята – това е трудно и скъпо.

Успешен ремонт!