sabarqne na stari postroiki

Професионалисти предлагат актуални услуги по събаряне на стари сгради и временни постройки

Събарянето на стари постройки, на временни навеси, на масивни къщи, или кооперации, които са опасни за обществото, не е никак лесна задача. Едва ли има човек, или група от хора, които биха се справили сами, без да притежават необходимите умения, техника, компетенции, сертификати и разрешения.

Каквото и да си говорим, най-доброто решение при необходимост от подобни услуги, е да ги поверите на професионалисти, на фирма, която знае всеки момент, всеки етап, както и на фирма, която разполага с необходимата техника, апаратура, и естествено – човешка ръка, т.е. квалифициран персонал.

Много са важните аспекти, когато се касае за събаряне на сграда, без значение от нейното естество, но някой се открояват със своята специфика. Такива са:

  • Планирането – етапът, който включва необходимостта от оборудване, подход за действие, план, разрешителни, обезопасяване на съседни имоти, предупреждение на жители, които обитават обект а в близост. Не е тайна, че етапът по планиране е един от най-важните за безпроблемните дейности по събаряне на дадена сграда. Често той бива пренебрегван, което е груба грешка.
  • Детайлен оглед на мястото. Повечето компании предлагат безплатен оглед, на база на който дават конкретна оферта.
  • Оценка на сложността и вида на конструкцията. В този случай се прави план-сметка, като детайлно се разпределят услугите, прави се оценка на сложността, спецификите, както и се изследват и най-малките детайли, като целта е основно да няма неприятни изненади.
  • Дейности по извършване н самото събаряне на дадената сграда. В това число, предварително обезопасяване, премахване на ненужните и пречещите детайли, подготовка на самата конструкция и самото премахване.
  • Почистване на обекта – това е и финалният етап, чрез който обектът бива предаден на клиента в завършен, почистен вид.

 

Естествено, сами се досещате, че освен тези, посочени по-горе етапи, често възникват и специфики, за които се вземат своевременни решения. Но по-горе са представени някой от най-важните, за да добиете представа как действат професионалистите ,предлагащи услуги по къртене, извозване, събаряне на стари сгради.

Кой каквото и да Ви каже, трябва ясно да разберете, че демонтажът и събарянето на дадена постройка е изключително сложен процес и в никакъв случай не бива да се поверява на хора, нямащи опит в тази дейност.

Що се касае до самите процедури по събаряне на сгради, те могат да бъдат най-различни. За обезпечаване на дадената сграда и протичане на дейностите безопасно, трябва да се предвиди типа конструкция, самия парцел, неговата площ, както и бетонните колони и конструкции, които са в близост до съседни имоти. Прави се анализ на почвата, за да не се получи непринудено срутване на стени, както и се предприемат абсолютно всички мерки за безопасност, както на служителите, така и на евентуални преминаващи край имота, граждани.

Основно, премахването на сграда, постройка или обект, може да се осъществи по два начина.

Чрез демонтаж, или чрез събаряне.

При демонтажът се работи предимно на ръка, но този процес отнема повече време. В този случай от изключително голяма важност е последователността на действията. Конструктор с много опит прави план, чрез който се предотвратява падането на покривна конструкция, или на обекти, намиращи се в горната част на обекта.

Отпадъците, които се натрупват, биват отделяни в специални контейнери, като при приключване на дейностите биват извозвани на специално обозначени за целта отпадъчни депа.

Ограждението на обекта е задължително и екипът ни от специалисти винаги действа по този начин. Изключват се комуникационните системи, премахва се електричеството, изключва се от ел. табла, както и се преминава по демонтаж на прозорците и вратите. След това се пристъпва към основната конструкция.

Няма как да пропуснем цената на подобна услуга. Тя се определя строго индивидуално , но сред основните параметри, които я определят са площ на сградата, типа на сложност, местонахождението, срокове за изпълнение, както и необходимостта от дадена апаратура, която би се изисквала за да се осъществи безпроблемно събарянето.